Dit is het proces om uw definitieve subsidie te berekenen. Wilt u meer uitleg over dit proces? Meld u dan aan voor het RVO-webinar op 13 februari van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens het webinar vertellen RVO-deskundigen hoe het vaststellingsproces verloopt. Ook is er de mogelijkheid vragen te stellen. Aanmelden gaat via de RVO-website. Komt het tijdstip u niet uit? Meld u dan toch aan. U ontvangt dan naderhand een link om het webinar terug te kijken.

Voorlopige modelprijzen bekend

Uw definitieve TEK-subsidie wordt berekend met de modelprijzen gas en elektriciteit van 2023. Deze modelprijzen zijn afgeleid van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De voorlopige modelprijzen 2023 zijn bekend. Rond half februari worden de definitieve modelprijzen bekendgemaakt.

Let op: dit zijn voorlopige bedragen, de modelprijzen kunnen nog wijzigen.

Rekentool: bereken alvast uw subsidie

Op de website van RVO is een rekentool beschikbaar. Deze tool geeft een indicatie van uw subsidie.  De rekentool is gebaseerd op de voorlopige modelprijzen. Zodra de definitieve modelprijzen bekend zijn, past RVO de rekentool aan. Let op: de rekentool geeft een indicatie. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen.

U treft de rekentool hier aan.

Terugbetalen 

Blijkt uit de berekening dat u te veel voorschot ontving? Dan betaalt u (een deel van) het voorschot terug. Terugbetalen kan lastig zijn. Daarom heeft RVO ruime terugbetaalmogelijkheden. Ook is een persoonlijke betalingsregeling mogelijk. Lees meer hierover op de website van RVO.

Meer weten?
Meer informatie over de TEK vindt u op www.rvo.nl/tek. Heeft u vragen? Stel deze via het RVO-contactformulier, of telefonisch via 088 042 4460, op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.