Onwerkbaar weer

Het ziet er naar uit dat het de komende periode kouder wordt met kans op vorst en sneeuw. U kunt dan te maken hebben met onwerkbaar weer.

Voor deze omstandigheden bestaat er de mogelijkheid van een WW-uitkering voor werknemers die ten gevolge van de vorst en/of sneeuw niet kunnen werken. De uitkering voor onwerkbaar weer kan door de werkgever worden aangevraagd bij het UWV. In de sector is deze regeling beter bekend onder de naam Vorst WW. Ook deze winter kan van deze regeling gebruik worden gemaakt, mits aan de voorwaarden wordt voldaan. De regeling loopt van 1 november 2023 tot en met 31 maart 2024. Om in aanmerking te... Lees het artikel

Filter berichten

Selecteer de gewenste onderwerpen

CAO Bouw en Infra - Stand van zaken onderhandelingen

Vrijdag 24 november hebben werkgevers en werknemers opnieuw om de tafel gezeten om te onderhandelen over een nieuwe CAO voor de Bouw en Infra.

Lees het artikel

Handen ineen voor het beste mkb-financieringsklimaat van Europa

Financiering moet voor ondernemers in het mkb beter beschikbaar en bereikbaar worden. Om dat te bereiken hebben alle betrokken partijen hun handtekening gezet onder het nationaal convenant mkb-financiering, dat op initiatief van MKB-Nederland tot stand is gekomen.

Lees het artikel

Nieuwe modelovereenkomst ZZP

Bouw- en infrabedrijven die werk uitbesteden aan ZZP’ers, moeten vanaf nu de nieuwe modelovereenkomst gebruiken. De oude modelovereenkomst is verlopen en is niet meer geldig.

Lees het artikel