Ondernemer mag jaar langer doorrijden met B-rijbewijs in elektrische bestelbus

Aannemersfederatie Nederland en andere ondernemersorganisaties zijn blij dat bestuurders van zware elektrische bestelbussen een jaar langer mogen doorrijden met een B-rijbewijs, zoals demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) heeft bekendgemaakt.

Samen met andere ondernemersorganisaties heeft Aannemersfederatie Nederland zich daarvoor hard gemaakt. Vanaf 1 juli zouden deze bestuurders een C-rijbewijs (voor vrachtwagens) nodig hebben om in hun bus te mogen blijven rijden. Volgens Harbers komt Brussel volgend jaar waarschijnlijk met toereikende wetgeving voor de zwaardere elektrische bedrijfswagens.

Wel heel veel gevraagd

Wij hebben er steeds op gewezen dat de vereiste van een C-rijbewijs voor... Lees het artikel

Filter berichten

Selecteer de gewenste onderwerpen

EIB-publicatie Bouwgrondstoffen en -materialen

De grote bouwopgaven in de komende decennia, zoals de woningvraag, de vervanging van infrastructuur, de verduurzaming van de gebouwde omgeving en de klimaatverandering, hebben belangrijke consequenties voor de behoefte aan bouwgrondstoffen en -materialen.

Lees het artikel

Aannemersfederatie Nederland verbaasd over aangekondigde actie bonden rondom zwaarwerkregeling

Vakbonden roepen hun leden op tot een werkonderbreking van 4 uur op woensdagochtend 12 juni.

European Builders Confederation - Pamflet voor Europa

De weg vooruit in Europa voor MKB-bedrijven in de bouw en infra en een duurzaam gebouwde omgeving.