EIB-directeur Taco van Hoek geeft in BouwBelang aan hoe hij mogelijkheden ziet in de ruimtelijke ordening van Nederland; zo ziet hij kleine bouwlocaties in het groen als kansrijke aanvulling op de Kabinetsplannen. Ook in BouwBelang; mkb-ondernemers in straatwerk zorgen voor een revolutie in de branche met een robot voor straatwerk én onderzoek bevestigt dat het mkb in infra in de verdrukking komt bij opdrachten van Rijkswaterstaat door schaalvergroting.

Daarnaast een reportage over een bedrijf dat lichtgewicht exoskeletten heeft ontwikkeld dat bouwers ondersteunt bij fysiek zwaar werk en de BouwBelang MKB-Trofee wint. En hoe een sloopondernemer door hergebruik en circulariteit inspeelt op schaarste aan grondstoffen en verduurzaming. Maar ook een mkb-aannemer, specialist in kleine en middelgrote bruggen, die bijna alles maakt met een bouwteamgedachte en een jong ondernemend lijmbedrijf dat samen bouwen hoog in het vaandel heeft staan. Uitgelicht praktische tips en verhalen om emissieloos te bouwen en hoe ondernemers inspelen op het personeelstekort dat voor hen uit blijft lopen.

De artikelen van BouwBelang nr 1, zijn te lezen in het relatieblad dat 1 maart verschijnt en op de website www.BouwBelang.com; hét platform voor bouw en infra. Reacties op artikelen en stellingen zijn altijd welkom, via de site, de social media of bij de redactie.