Sleutelkluisjes worden o.a. ingezet bij verbouwingen aan panden. Het is gemakkelijk, maar helaas kleven er wel risico’s aan het gebruik van sleutelkluisjes.

Sleutelkluisjes zijn vrij eenvoudig open te breken, waarna een inbreker zich met de sleutel eenvoudig toegang verschaft tot de woning. Vervolgens nemen criminelen voor duizenden euro’s aan gereedschap weg.

De politie adviseert daarom om geen gebruik te maken van sleutelkluisjes en gereedschap niet onbeheerd achter te laten in een woning. In de praktijk is dit niet altijd werkbaar. Kan het echt niet anders, maak dan gebruik van een gecertificeerd sleutelkluisje; deze zijn moeilijker open te breken. Let op: gecertificeerde sleutelkluisjes zijn ook open te breken, maar werken wel inbraakvertragend. Leg daarnaast gereedschap zoveel mogelijk uit het zicht.

Heling

De politie, gemeenten en rijksoverheid werken actief aan het bestrijden van heling. Het verkopen van gestolen spullen (oftewel heling) levert geld op. Als dat verkopen niet meer lukt, zijn inbraak en diefstal voor de dief minder aantrekkelijk en zijn we allemaal veiliger.

Het is daarom belangrijk dat u vooraf u waardevolle goederen registreert via de website www.stopheling.nl. Dit maakt het aangifteproces gemakkelijker en biedt de politie de mogelijkheid teruggevonden goederen terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.