Deze zevende editie van de Bewust Veilig-dag kende een recordaantal van 695 deelnemende bedrijven. 155 van hen vulden de enquête in. Hiermee hielpen zij een beeld te schetsen van hoe zij de dag beleefden en wat de organisatie volgend jaar beter kan doen. Daarnaast gaven 134 deelnemers via de enquête aan volgend jaar zeer waarschijnlijk opnieuw mee te doen.

Toolboxen

Tijdens de Bewust Veilig-dag konden deelnemers ervoor kiezen om drie online toolboxen te volgen. De toolbox over ‘omgaan met werkdruk’ had de meeste deelnemers; verdeeld over 504 locaties waren één of meer mensen ingelogd. Voor de onderwerpen ‘werken met ladders en trappen’ en ‘veilige elektrische arbeidsmiddelen’ schakelden respectievelijk 287 en 203 deelnemers in. De daadwerkelijke aantallen liggen ook hier hoger, want via de enquête gaven veel deelnemers aan dat zij op veel locaties met meerdere personen naar de toolboxen keken.

Bewust Veilig-krant

Net als bij de vorige edities stelde de organisatie ook dit jaar de gratis Bewust Veilig-krant beschikbaar. Deze behandelde diverse veiligheidsrisico’s die tijdens het werk kunnen voorkomen. In totaal werd de krant ruim 3000 keer gedownload. Ook de vertalingen waren populair: onder de downloads waren zo’n 600 exemplaren in de Engelse, Duitse, Poolse of Roemeense taal.

Webshop

Bedrijven konden dit jaar hun deelname ook uitdragen via promotiemateriaal uit de Bewust Veilig-webshop. In totaal kochten zij ruim 4000 producten, waarbij vooral de posters, pennen en spandoeken voor op het bouwhek populair waren. Daarnaast werd ook veel gebruik gemaakt van het gratis digitale promotiemateriaal, zoals de social media-posts en banner met de boodschap ‘Wij doen mee’.

Bewust Veilig-dag 2024

Met hulp van de feedback uit de enquête, verwacht de organisatie dat ze van de volgende editie van de Bewust Veilig-dag een nóg groter succes kan maken. Deze volgende editie vindt plaats op woensdag 27 maart 2024. Bedrijven die er vroeg bij willen zijn en niets van de communicatie willen missen, kunnen zich nu al aanmelden. Ga hiervoor naar www.bewustveilig.com/aanmelden/.