Bewust bezig zijn met veiligheid op het werk is van levensbelang. Misschien nu nog wel sterker dan in voorgaande jaren, omdat steeds meer mensen uit andere branches en landen onze sector komen versterken. Hun komst is essentieel voor de uitvoering van de energietransitie en de bouwopgave. Maar met een groeiend aantal nieuwe mensen met verschillende achtergronden groeit ook het belang van bewustwording rond veilig en gezond werken.

Voor het zevende jaar op rij organiseren Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Bouwend Nederland de Bewust Veilig-dag. Met het initiatief willen zij de bewustwording rond veilig en gezond werken binnen de sector vergroten. Nu de bouw en technische sector de komende jaren honderden zo niet duizenden nieuwe mensen verwelkomt, geldt ook voor hen: Bewust Bezig = Bewust Veilig.

Hoe ziet de dag eruit?
Tijdens de Bewust Veilig-dag 2023 zullen bedrijven in de sector op hun eigen manier aandacht besteden aan veilig en gezond werken. Ieder deelnemend bedrijf bepaalt zelf hoe zij deze dag inrichten en welke activiteiten zij organiseren. De brancheorganisaties leveren ondersteunende middelen en inspiratie, maar de invulling van de dag is aan de bedrijven zelf.

Bewust Veilig-dag 2022
De Bewust Veilig-dag van 2022 was een groot succes. Meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud – zowel grote als kleine bedrijven – meldden zich aan. Zij besteedden elk op hun eigen manier aandacht aan gezondheid en veiligheid op het werk. Ook dit jaar vormt de website www.bewustveilig.com weer de spil waarop alle informatie te vinden is.

Al 60 aanmeldingen
Elk bedrijf dat zijn steentje wil bijdragen aan het voorkomen van onveilig werk, roepen we op om zich aan te melden voor de Bewust Veilig Dag 2023! Inmiddels hebben de eerste 60 bedrijven zich al aangemeld voor de editie 2023. Elk bedrijf in de bouw, techniek, infra en onderhoud mag meedoen. Deelname is gratis en vrijblijvend. Vanuit de organisatie ontvangen de deelnemers ideeën en suggesties om het onderwerp te agenderen. Aanmelden kan via www.bewustveilig.com/aanmelden/. Om helemaal op de hoogte te blijven, is Bewust Veilig ook te volgen op Twitter, Instagram en LinkedIn.

En bekijk ook de lanceringsvideo op Youtube: Campagne Bewust Veilig-dag 2023 gaat van start