Op de agenda!

Valbeveiliging van Flesst BV wint BouwBelang MKB Trofee 2011

bouwbelang_prijs_250UTRECHT – De valbeveiliging van Flesst BV is donderdag 10 februari tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht bekroond met de BouwBelang MKB Trofee 2011. De valbeveiliging, die veilig werken op hellende daken makkelijker en toegankelijker maakt, krijgt de trofee omdat het volgens de jury ‘de meest-MKB-gerichte innovatie’ is die tijdens de Bouwbeurs werd gepresenteerd. De prijs werd op de stand van Flesst uitgereikt door Henk Klein Poelhuis, voorzitter van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra en Arie Grevers, hoofdredacteur van BouwBelang.

BouwBelang is het relatiemagazine van Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra. De redactie van het magazine heeft op de eerste dagen van de Internationale Bouwbeurs gezocht naar producten en diensten die op de beurs gepresenteerd worden en die specifiek voor MKB-bouwers – de achterban van de Aannemersfederatie - toepasbaar zijn.
“Ik begrijp dat u de naam van uw firma hebt ontleend aan de god van redding en veiligheid in het fantasieland Spokanië. Een god dus uit de wereld van de verbeelding. Uw vinding, daarentegen, hoort niet thuis in een fantasieland, maar appeleert aan de keiharde noodzaak veilig te werken op de bouwplaats. In uw geval: veilig werken op het hellende dak. Wij van AFNL vertegenwoordigen onder meer vele mkb-bedrijven die actief zijn op het hellende dak. Door uw vinding kan een belangrijke deel van onze achterban veiliger zijn werk doen. En daarom is het mij een eer u de prijs voor de meest mkb-vriendelijke innovatie van de Internationale Bouwbeurs 2011 te mogen overhandigen”, aldus Klein Poelhuis bij de overhandiging.

bouwbelang_prijs_500

Over Flesst
Flesst werkt als een soort gordijnrail. Deze rail wordt in de nok van het hellende dak geïntegreerd. Omdat het aanhaakoog (of meerdere aanhaakogen tegelijk) zijwaarts met de dakdekker meeglijdt, hoeft deze zich per dakvlak maar 1 keer aan te lijnen. Er kan over de volle breedte van het dakvlak veilig en comfortabel gewerkt worden. Het Flesst-systeem is volledig EN 795 gecertificeerd.

Over AFNL
Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra is een landelijke koepel van brancheorganisaties die samen ruim 1.800 bedrijven vertegenwoordigen, met een totale omzet van 3,6 miljard euro en een arbeidsvolume van 40.000 werkzame personen. Momenteel zijn er zestien ondernemersorganisaties aangesloten. Aannemersfederatie Nederland richt zich als verlengstuk van de aangesloten brancheorganisaties op de gemeenschappelijke belangen van deze organisaties. De brancheorganisaties blijven autonoom en zullen zich volledig richten op de specifieke belangenbehartiging van hun eigen leden. Wel rekent de federatie het tot haar taak de brancheorganisaties krachtig te ondersteunen in hun verdere professionalisering en profilering.